Το Αγρόκτημα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με την εταιρία KORRES για την παραγωγή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών με τους κανόνες της βιολογικής γεωργίας.  Η εταιρία KORRES θα συμμετάσχει ενεργά μέσω του γεωπόνου της στην επιστημονική υποστήριξη για την επιτυχή διενέργεια της καλλιέργειας και θα χρησιμοποιήσει τις παραγόμενες φυτικές ύλες από το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ για την παραγωγή καλλυντικών προϊόντων.

Το Αγρόκτημα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Θεραπευτικής Κοινότητας ΙΘΑΚΗ, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, και παράγει υψηλής ποιότητας βιολογικά προϊόντα, προσφέροντας επαγγελματική κατάρτιση στα μέλη του προγράμματος και συμβάλλοντας στην κοινωνική τους ένταξη.  Τα προϊόντα παράγονται σε ποσότητες τέτοιες, ώστε όχι μόνο να καλύπτουν ανάγκες των Θεραπευτικών Κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ, αλλά και να διατίθενται στην αγορά, συμβάλλοντας στην αυτοχρηματοδότηση του οργανισμού. Το Αγρόκτημα είναι μία από τις τέσσερεις συνολικά παραγωγικές μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ.

Η συνεργασία του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ με την KORRES, βάζει το δικό της λιθαράκι στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης και βιώσιμης ανάπτυξης με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Αποτελεί έμπρακτο δείγμα των δυνατοτήτων σύμπραξης οργανισμών κοινωνικού χαρακτήρα με ευαίσθητές κοινωνικά επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Πληροφορίες: Θανάσης Τζιούμπας, υπεύθυνος παραγωγικών μονάδων ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ,  τ. 6974427020, e-mail: euprograms@kethea-ithaki.gr