Το Plaza Ensemble αποτελούν οι: Θανάσης Μπιλιλής (πιάνο), Άκης Αρχοντής (βιολί), Κώστας Τσούγκρας (ακορντεόν), Γιάννης Πολυμενέρης (κοντραμπάσο, μαντολίνο).

 

Mια συναυλία αφιερωμένη “σε όσους ακόμη μπορούν να διαβρωθούν Το Plaza Ensemble ερμηνεύει Μάνο Χατζιδάκι

Τραγουδούν οι:

Ανδρέας Καρακότας, Έλσα Μουρατίδου, Μανώλης Χατζημανώλης

Συμμετέχουν οι χορωδίες:

Χορωδία Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη

Φωνητικό σύνολο «Πολυφωνικό-Ροτόντα»

Διδασκαλία χορωδιών: Ελένη Θεοδωρίδου

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 21:00

Αίθουσα Τελετών Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου

 

Η συναυλία γίνεται με την οργανωτική στήριξη του Συλλόγου Οικογένειας και Φίλων του ΚΕΘΕΑ και τα έσοδά της θα διατεθούν για τη στήριξη του κοινωνικού έργου του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑ.

 

Η συναυλία αυτή αποτελεί ένα αφιέρωμα στη μουσική και στα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι (1925-1994), ενός συνθέτη που εμπλούτισε σημαντικά το ελληνικό τραγούδι, και του οποίου η προσωπικότητα έχει αφήσει ανεξίτηλα ίχνη, τόσο στη μουσική δημιουργία των μετέπειτα γενεών συνθετών και τραγουδοποιών, όσο και στις ψυχές των αποδεκτών της μουσικής του. Η εικοσαετία φυσικής απουσίας του, που έκλεισε φέτος, όχι μόνο δεν έχει μειώσει την εκφραστική δύναμη των τραγουδιών του, αλλά αντίθετα έχει αναδείξει τη διαχρονικότητά τους και την επικαιρότητα των μηνυμάτων τους.

 

Με ήχο λιτό, “εσπερινό”, η συναυλία επιχειρεί μια μουσική επαναπροσέγγιση των τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι, ειδωμένα μέσα από το ενορχηστρωτικό πρίσμα και ηχοχρωματική παλέτα (πιάνο, βιολί, ακορντεόν, μαντολίνο, κοντραμπάσο) του PlazaEnsemble, τις ευαίσθητες ερμηνευτικές απόψεις των Ανδρέα Καρακότα, Έλσας Μουρατίδου και Μανώλη Χατζημανώλη, αλλά και τον πλούσιο αρμονικό ήχο των χορωδιών Μαντουλίδη και “Πολυφωνικό-Ροτόντα”, υπό την διδασκαλία της Ελένης Θεοδωρίδου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους πλήρεις κύκλους τραγουδιών “Μεγάλος Ερωτικός” και “Χωρίον ο Πόθος“, επιλογές από τους κύκλους “Ματωμένος γάμος“, “Τα τραγούδια της αμαρτίας“, “Παράλογα“, “Αθανασία“, “Μυθολογία“, “Της γης το χρυσάφι“, “Αντικατοπτρισμοί“, καθώς και οργανικές διασκευές τραγουδιών.

από την μουσική και το τραγούδι

ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι το πρώτο  θεραπευτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, ανοίγοντας το δρόμο της απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης. Εδώ και 31 χρόνια υποστηρίζει δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους, εξελίσσοντας διαρκώς τις υπηρεσίες του, ώστε να ανταποκρίνεται στις  μεταβαλλόμενες ανάγκες τους.

Σήμερα το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο υπηρεσιών  που έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζει χρήστες ουσιών με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάγκες: Εφήβους και εξαρτημένους από τη χρήση του διαδικτύου  μέσω του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ, ενήλικες, εργαζομένους και φοιτητές, εξαρτημένους γονείς .

Ανάλογα με τις ανάγκες των εξυπηρετουμένων και των οικογενειών τους, το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ προσφέρει προγράμματα μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας και  εντατικότητας , με δυνατότητα είτε διαμονής είτε εξωτερικής παρακολούθησης.

Επίσης λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για εξαρτήσεις (1145).

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Γραμματεία του προγράμματος  στο  2310  797662

 

Σύλλογος Οικογένειας και Φίλων ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Ο Σύλλογος Οικογένειας και Φίλων ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο με κύριο σκοπό την ψυχολογική υποστήριξη του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος   ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις εξαρτήσεις γενικότερα.

Μέσα από την κοινωνική δράση των μελών του –εθελοντών  στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας (Σύλλογοι γονέων ,Αθλητικοί και πολιτιστικοί  σύλλογοι, Σχολεία ,Τοπική αυτοδιοίκηση  κ.α.)σχετικά με ζητήματα εξαρτήσεων καθώς και για το έργο του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ.

Τέλος στα πλαίσια ποικίλων εκδηλώσεων ενισχύεται  οικονομικά το έργο του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ.

Για  περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2310 548675

 

ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ είναι θεραπευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος. Παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης και επανένταξης σε φυλακισμένους και αποφυλακισμένους χρήστες ουσιών στη Βόρεια Ελλάδα. Με στόχο την ενημέρωση και την κινητοποίηση των έγκλειστων εξαρτημένων για ένταξη σε δομές θεραπείας εντός και εκτός φυλακής (εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος) πραγματοποιεί προγράμματα συμβουλευτικής στα καταστήματα κράτησης Θεσσαλονίκης, Γρεβενών, Κασσάνδρας, Νιγρίτας Σερρών και στη Γενική  Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.
Η μονάδα Streetwork του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ προσεγγίζει άστεγους χρήστες και παρεμβαίνει στα σημεία της πόλης όπου γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Επίσης, με την κινητή μονάδα Βαν, επισκέπτεται άλλες πόλεις για ενημέρωση και παροχή υπηρεσιών στις πιο επιβαρυμένες ομάδες εξαρτημένων για καλύτερη υποστήριξη και προστασία της δημόσιας υγείας. Επίσης το κέντρο Άμεσης Πρόσβασης (offclub) παρέχει σίτιση, ιματισμό και φροντίδα καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής σε άστεγους εξαρτημένους.

Το Κέντρο Υποδοχής και Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ απευθύνεται σε αποφυλακισμένους από όλα τα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας. Πρόκειται για θεραπευτικό πρόγραμμα ημερήσιας φροντίδας με στόχο την απεξάρτηση και την ομαλή κοινωνική επανένταξη. Στο πλαίσιό του παρέχεται επίσης  υποστήριξη και ενημέρωση για νομικά και εργασιακά θέματα, δυνατότητα εκπαίδευσης στο Εναλλακτικό Σχολείο του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, καθώς και συμβουλευτική σε άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος των αποφυλακισμένων.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του προγράμματος στο 2310 544939

Xatzidakis Afisa