refugeesΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πλαίσια της ενίσχυσης των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες το ΚΕΘΕΑ- ΙΘΑΚΗ και το ΚΕΘΕΑ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί στην δικτύωση με άλλες δομές αλληλεγγύης και την διερεύνηση αναγκών ώστε να σχεδιάσουμε την δράση μας τόσο στο άμεσο όσο και στο μεσοπρόθεσμο διάστημα.

Μια πρώτη επαφή έγινε με το Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών και τις οργανώσεις που παρεμβαίνουν εκεί, δίνοντας στην φάση αυτή έμφαση στις ανάγκες των παιδιών. Διαπιστώσαμε την προσπάθεια που γίνεται για την λειτουργία σχολείου στις δύο βασικές γλώσσες που μιλούν οι πρόσφυγες, τα αραβικά και τα φαρσί. Είναι μια αξιόλογη προσπάθεια που χρειάζεται την ενίσχυση μας. Από τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει το σχολείο αυτό έχει άμεση ανάγκη από σχολικό υλικό. Χρειάζονται μαθητικά σακκιδιάκια, κασετίνες, τετράδια, γραφική ύλη.

Ακόμη, δεδομένων των συνθηκών, υπάρχει ανάγκη σε παπούτσια και κάλτσες.

Όλα αυτά μπορούν να συγκεντρώνονται στις δομές του ΚΕΘΕΑ και να αποσταλούν στα Διαβατά, σε συνεργασία με τους εθελοντές του σχολείου και την Διοίκηση του Κέντρου .

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι ο χώρος του ΚΕΘΕΑ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στα Λαδάδικα έχει οριστεί ως χώρος συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας (παιδικές τροφές, πάνες, είδη προσωπικής υγιεινής, τρόφιμα, φάρμακα, παπούτσια).

Θα υπάρχει τακτική ενημέρωση για τις νέες ανάγκες που διαπιστώνουμε.

Σημείο συγκέντρωσης: Εναλλακτικό Σχολείο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, 09.00- 15.00 Ρεμπέλου 7 , 1ος και ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ , 5ος όροφος . Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2310 221382, 2310 253534.