Στις 7 Δεκέμβρη του 1987  καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η 26  Ιουνίου ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση ψυχοτρόπων ουσιών. Τιμώντας τη μέρα αυτή το ΚΕΘΕΑ ως ο πρώτος φορέας απεξάρτησης που ιδρύθηκε στην Ελλάδα πραγματοποιεί εκδηλώσεις εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ και ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ σας προσκαλούν στην πλατεία Αριστοτέλους (παραλία/ άγαλμα Αριστοτέλη) την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 18:00μμ – 21:00μμ

 

Βασικός σκοπός της εκδήλωσης είναι να διαδώσει το μήνυμα ενάντια στο στίγμα και στον αποκλεισμό και να δώσει ελπίδα στην προσπάθεια συνανθρώπων μας και των οικογενειών τους για καθαρή ζωή μακριά από κάθε εξάρτηση.

 

Στο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, στο ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ και στο ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ υποστηρίζουμε τους ανθρώπους ώστε να έρθουν ξανά σε επαφή με τη χαρά της δημιουργικότητας. Το παιχνίδι, η τέχνη και η επικοινωνία χτίζουν τα θεμέλια μιας ζωής μακριά από τις εξαρτήσεις.

 

Γιατί ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ μας, ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ.

 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν  μουσικές εκδηλώσεις  και ενημέρωση στο κοινό  για τη λειτουργία των θεραπευτικών προγραμμάτων. Παράλληλα, θα λειτουργούν εκθέσεις φωτογραφίας, καλλιτεχνικών έργων, κεραμικών και προσωπικές αφηγήσεις μελών  .

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 797-662, Κεντρική Γραμματεία ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Κ. Θάλεια Καλοτραπέζη.