Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει με το Α.Π.Θ και την Διεπιστημονική Επιτροπής Μελέτης Προτάσεων κατά των Ναρκωτικών που λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, υλοποιεί σεμινάρια και εργαστήρια σε Τμήματα και Σχολές του Α.Π.Θ. Πραγματοποιήθηκε βιωματικό σεμινάριο με τίτλο « Χόρτο ή Αλκοόλ; Ιδού το ερώτημα;» στο οποίο οι συμμετέχοντες/ ουσες επεξεργάστηκαν τις αντιλήψεις και τις συμπεριφορές που σχετίζονται με τη χρήση νόμιμων ή παράνομων εξαρτησιογόνων ουσιών και μίλησαν για τους μύθους και τις πραγματικότητες που συνδέονται με αυτές.

Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος από τους φοιτητές , το σεμινάριο θα επαναληφθεί στο Τμήμα  Ψυχολογίας , στο Ψυχολογικό Εργαστήριο την Πέμπτη 14.12.17 στις 09.00- 12.00.

Επίσης , στις 12.12.17 στις 18.00 στη Φαρμακευτική Σχολή θα λάβει χώρα σεμινάριο / εργαστήρι με θέμα «ΖΟΟΜ στην Εξάρτηση», όπου με αφορμή μια εικονο-ιστορία θα συζητηθούν οι οπτική και οι αντιλήψεις των νέων φαρμακοποιών για την εξάρτηση , οι εναλλακτικές οπτικές , τα προβλήματα του στην καθημερινότητα και οι δυνατότητες παρέμβασης. Τέλος,  σεμινάριο / εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί και στους φοιτητές της Νομικής Σχολής στις 18.12.17 στις 12.00 το πρωί. Η συνεργασία θα συνεχιστεί και το 2018 , με σεμινάρια και σε άλλες Σχολές και Τμήματα του Α.Π.Θ.