To Σάββατο 17.3.18 ξεκινά  νέος κύκλος εκπαίδευσης 25 φοιτητών Ιατρικής στο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται για 7η χρονιά και απευθύνεται σε φοιτητές που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το ΚΕΘΕΑ και να ενημερωθούν για θέματα εξαρτήσεων και ουσιών.

Το πρόγραμμα ξεκινά με διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν επισκέψεις σε θεραπευτικές μονάδες των δύο προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλονίκη.

To Learning Strategies about Drugs (LSD), ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) θίγει το θέμα των εξαρτήσεων, την εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες και  την προσέγγιση ατόμων με εξαρτήσεις.

Στόχοι του προγράμματος είναι:

  • Ανάδειξη των πολύπλευρων προβλημάτων που συνοδεύουν την εξάρτηση και της σημασίας αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων εις βάρος των ατόμων με εξαρτήσεις και κυρίως αυτής από χρήση ουσιοεξαρτησιογόνων ουσιών.
  • Κατάρριψη κοινωνικών μύθων, προκαταλήψεων και του κοινωνικού στίγματος
  • Ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των φοιτητών ιατρικής σε μεθόδους σωστής προσέγγισης και αντιμετώπισης των ατόμων αυτών.
  • Απόκτηση δεξιοτήτων για ενημέρωση του κοινού σε θέματα εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες και για ενημέρωση σχετικά με μεθόδους σωστής προσέγγισης.