Ολοκληρώνεται το πεντάμηνο project που οργάνωσε το KEΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ με την υποστήριξη του Εναλλακτικού Σχολείου του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ σε ομάδα μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας στο κατάστημα κράτησης των Διαβατών.Το εργαστήρι αφορούσε την εκπαίδευση των μελών σε μια ιδιαίτερη μορφή αυτοσχεδιαστικού θεάτρου, το playback θέατρο.

Το playback είναι ένα “θέατρο-δώρο”, ένας ξεχωριστός χώρος όπου τιμάται η μοναδικότητα και η πολυτιμότητα κάθε προσώπου και της “φωνής” του, ενώ παράλληλα προάγεται με εντελώς ιδιότυπο τρόπο η ανθρώπινη επαφή, καθώς χτίζονται και ενδυναμώνονται μοναδικά οι μεταξύ μας συνδέσεις ως μέλη μιας κοινότητας. Η παράσταση συνδημιουργείται από του κοινό και τους ηθοποιούς.
Το εργαστήρι συντόνισε μικτή ομάδα προσωπικού και εθελοντών.

Η παράσταση θα γίνει στο χώρο εκπαίδευσης της θεραπευτικής κοινότητας στα Διαβατά , την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 στις 11.00. Όλοι οι συντελεστές, “ηθοποιοί” και εκπαιδευτές είναι ενθουσιασμένοι που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στα υπόλοιπα μέλη κοινότητας και επανένταξης , καθώς και σε προσωπικό του ΚΕΘΕΑ και των φυλακών.