Αγαπητοί μου,

Αυτές τις μέρες  λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του Κορονοϊού σε όλο τον κόσμο , όλοι μας βιώνουμε στιγμές που δημιουργούν ποικίλες σκέψεις και συναισθήματα. Από τη μία πλευρά η  αβεβαιότητα, το στρες  και η ανησυχία έχουν “στρογγυλοκαθίσει” στη ζωή μας  και από την άλλη πλευρά με τις εσωτερικές μας δυνάμεις και τη συνεργασία με  άλλους συνανθρώπους μας  προσπαθούμε να ορίσουμε   τόσο την  διαχείριση του ‘’τώρα’’ όσο και την ‘’επόμενη μέρα’’ με ό,τι και αν αυτό  σημαίνει σε προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο.

Σε αυτή την πρωτόγονη κατάσταση  αναδεικνύονται  οι πραγματικοί ήρωες  της καθημερινότητας , της ζωής. Είναι  κυρίως άνθρωποι που αγωνίζονται με περίσσιο πάθος και αγάπη  για το καλό και την φροντίδα  του διπλανού τους. Αναδεικνύονται επίσης όλα τα πραγματικά σημαντικά πράγματα στη ζωή όπως είναι το να αναπνέεις χωρίς φόβο, να αγγίζεις τον άλλο, να απολαμβάνεις τον ήλιο ,να σκέφτεσαι την τεράστια σημασία του ΤΩΡΑ, να μη θεωρείς τίποτα δεδομένο, να ζεις ελεύθερος.

Στο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ σκεφτόμαστε τους συνανθρώπους μας  που βρίσκονται σε προβληματική σχέση με τις ουσίες ή άλλες καταστάσεις  και  ενδεχομένως αυτή η κατάσταση τους ωθήσει ακόμα  περισσότερο σε δύσκολα μονοπάτια. Σκεφτόμαστε όλους εκείνους που βρίσκονται στη θεραπευτική κοινότητα και δίνουν τον δικό τους αγώνα και πολλοί από αυτούς έχουν το νου τους και την έγνοια τους  σε αγαπημένα πρόσωπα έξω από την Κοινότητα. Σκεφτόμαστε τα μέλη μας που βρίσκονται στη φάση της κοινωνικής επανένταξης και την ανοιχτή δομή θεραπείας ενηλίκων  και που το ευρύτερο περιβάλλον (συμπεριλαμβανομένου και του οικονομικού) γίνεται ολοένα και δυσκολότερο. Και φυσικά  τους  γονείς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους που  αγωνιούν πολύ αλλά ελπίζουν ότι όλα θα πάνε καλά.

Οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ  είναι εδώ  για να βοηθήσουν όσο το δυνατόν είναι εφικτό  όποιον το χρειάζεται.

Αν κάποιος έχει ανάγκη να τηλεφωνήσει για να μιλήσει με κάποιον συνάδελφο μπορεί να τηλεφωνήσει στο 2310212030 (αν είναι ενήλικας χρήστης ουσιών) , στο 2310253534 (αν είναι έφηβος καθώς και η οικογένειά του  ) και στο 2310544976 (αν είναι μέλος οικογένειας ενήλικου). Μπορεί επίσης να στείλει email στο info@kethea-ithaki.gr

Εύχομαι σε λίγο χρονικό διάστημα να βγούμε από αυτό το σταυροδρόμι της ζωής πιο σοφοί.

«Σα βγείς στον πηγαιμό για την Ιθάκη να εύχεσαι να ναι μακρύς ό δρόμος γεμάτος περιπέτειες , γεμάτος γνώσεις…»

Με εκτίμηση

Καλαμπαλίκης Βασίλης

Υπεύθυνος ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Ψυχολόγος